Doroftei Pub din orașul Ploiești, Județul Prahova

La Doroftei Pub, barul situat deasupra cinematografului Patria din centrul Ploieștiului, poți face mai multe lucruri deodată: să te bucuri de o bere, să savurezi o masă delicioasă și să îl saluți pe Moșu’ fără teamă.

Doroftei-Pub-din-Ploiesti-judetul-PrahovaFostul pugilist român Leonard Doroftei, campion mondial WBA la categoria semiușoară, nu mai boxează din anul 2004 decât poate niște mușchi de porc, ca să-și ajute bucătarul. În schimb, stă cu plăcere la taclale cu clienții care calcă pragul restaurantului și uneori gătește alături de angajați sau chiar servește la mese.
Doroftei Pub are o tematică unică în România. Este amenajat ca un muzeu al boxului, al muncii de o viață a unui sportiv care a început să boxeze în 1984 la Clubul Prahova din orașul natal Ploiești. Supranumit în ring Leul, Doroftei a avut o singură înfrângere în 20 de ani, după care s-a și retras din lumea sportului. Dar una este ringul și alta este cârciumăria, unde lumea îi spune mai degrabă Moșu’.

Echipamentele care i-au aparținut pugilistului sunt înrămate pe pereți, lângă medalii, articole din ziar și poze cu Leul.

Echipamentele care i-au aparținut pugilistului sunt înrămate pe pereți, lângă medalii, articole din ziar și poze cu Leul, o masă este așezată într-un ring, din tavan atârnă saci de box, iar cele mai importante trofee sunt expuse deasupra barului. A reușit să câștige simpatia și aprecierea oamenilor și de data aceasta, pub-ul lui Doroftei devenind un reper al orașului, locul de întâlnire pentru jurnaliștii sportivi care-și scriu articolele urmărind live competițiile sportive, dar și alegerea ideală pentru tinerii care vin să bea o bere cu prietenii sau pentru turiștii care nu scapă fără un selfie cu Moșu’. 

Gurmanzii, pasionații de box și toți curioșii înfometați care vor să afle ce trebuie să mănânce un campion se pot delecta cu rețeta specială concepută de Doroftei, un amestec de carne de pui, de porc și de vită, împrietenit cu ciuperci și mămăliguță și numit, cum altfel, „Plăcerea Campionului“. Nu se știe câți dintre cei care s-au înfruptat din ea au ajuns campioni, dar rețeta sigur a ajuns preferata clienților.

Lasă un comentariu...

*