Pârtiile de schi din Bușteni

În Valea Prahovei s-a dezvoltat recent o modernă zonă de agrement, amplasată la poalele Muntelui Caraiman, în orașul Bușteni. Este vorba despre domeniul schiabil Kalinderu, situat pe versantul dintre pun­ctul de intrare în Bușteni al Pârâului Valea Albă și aria protejată Abruptul Prahovean Bucegi, sub Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman.

Partiile-de-schi-din-BusteniDomeniul schiabil Kalinderu cuprinde pârtiile Kalinderu I și II, o structură de escaladă pe gheață și Fun Park Kalinderu. Proiectul, finanțat cu fonduri europene PHARE, a demarat în anul 2003 și s-a desfășurat în două etape.
Astfel, până în anul 2007 s-au pus la punct pârtia de schi Kalinderu I, cu o lungime de 1.500 m și o lățime medie de 40 m, instalația de zăpadă artificială cu 10 tunuri și telescaunul debraiabil Kalinderu, cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane pe oră. A doua etapă de dezvoltare s-a realizat prin „Programul național de dezvoltare a infrastructurii pentru sporturile de iarnă“, iar în 2011 era finalizată și pârtia de schi Kalinderu II, cu o lungime de 1.200 m și o lățime de 60 m, încă o instalație de zăpadă artificială, cu cinci tunuri, o pârtie de sanie, lungă de 250 m, precum și instalația de nocturnă pentru pârtia Kalinderu I.
La baza pârtiei distracția se menține tot timpul anului, ziua și noaptea, în Fun Park Kalinderu, alternativa perfectă la schi pentru toate vârstele. Este un parc de distracții dotat cu panouri de cățărare, trambulină, carusel pentru copii începători, snowtubing, bandă pentru urcat și, bineînțeles, tobogan.

Lasă un comentariu...

*