Pârtiile de schi din stațiunea Azuga, Județul Prahova

Ca o caracteristică mai mult sau mai puțin generală, cele șapte pârtii de schi din jurul localității Azuga se adresează începătorilor într-ale sporturilor de iarnă. Prețul practicării schiului este mai mic aici decât în alte stațiuni de pe Valea Prahovei și pârtiile sunt de regulă mai libere. Săniile și alte elemente ce pot constitui obstacole pentru schiori sunt interzise.

Partiile-de-schi-din-AzugaCea mai ușoară dintre pârtiile de schi din stațiunea Azuga se găsește în complexul Cazacu și este destinată învățăceilor. Instructorii de schi se ocupă aici chiar și de pregătirea copiilor preșcolari.

Pârtia are 150 de metri lungime, un grad de dificultate minim și dotări pe măsura scopului urmărit, cum ar fi un baby-ski și o instalație de zăpadă artificială. Pentru cei care au depășit provocările pârtiei pentru copii, tot la Cazacu se mai găsește o pantă de 400 de metri echipată cu un teleschi. Distanța maximă de coborâre la Cazacu este de 1.920 de metri, din care numai suprafeţele deja menționate beneficiază de sisteme de cabluri, şi o diferență de nivel de 530 de metri.

Pârtia dinspre poalele Muntelui Sorica este „cu 17% mai dificilă“ decât cea de la Cazacu. Acoperită de teleschi pe o distanță de 700 de metri, beneficiază de o instalație de iluminat nocturn. Nu trebuie să părăsiţi Muntele Sorica pentru a găsi pârtii mai solicitante. Este suficient să urcati cu telegondola până în vârf, de unde vi se vor deschide mai multe opţiuni.

Prețul practicării schiului este mai mic aici decât în alte stațiuni de pe Valea Prahovei.

În integralitatea ei, panta de 2.100 de metri de la Sorica, cu o diferență de nivel de 561 de metri, este catalogată ca fiind de dificultate medie, însă toate porțiunile acoperite de teleschi împart calificativul „uşor“. Dacă sunteți amator de soare, pe versantul sudic aveți amenajate două pârtii: Sorica Sud, de 770 de metri și o diferență de nivel de 156 de metri, și Sorica La Stână, cu o lungime de 910 metri și o diferență de nivel similară.
Beneficiind de pârtii ușoare și de mulți instructori pricepuți, pe care îi puteți plăti din economia făcută la cazare, stațiunea Azuga este alegerea ideală pentru ce

Lasă un comentariu...

*